Bestand tegen zon, regen en

en windkracht

Ideaal voor terrassen in de stad

doorloop behouden

Design schaararmschermen

Retro, modern of klassiek?

Schaararmschermen weren zon en regen van het horecaterras

Het hoogwaardige schaararmscherm wint steeds meer populariteit in de horeca. Logisch, want het klassieke schaararmscherm biedt veel voordelen voor het horecaterras. Los van de chique uitstraling (in verschillende type van klassiek, retro tot modern) is het toepassen van het schaararmscherm op het terras een alternatief voor de terrasoverkapping. Bovendien profiteert u horecazaak van de vele pluspunten van dit product.

Onderstaand meer informatie over de verschillende schaararmschermen. Meteen een afspraak maken of een offerte aanvragen, kan natuurlijk ook.

Veel hotel, restaurants, cafés en ook winkels gebruiken een schaararmscherm als zonwering. En ook om te zorgen dat gasten en bezoekers droog blijven wanneer het regent. Natuurlijk kiezen horecaondernemers en winkeliers graag voor de beste kwaliteit wanneer ze investeren in hun terras of exterieur. Een schaararmscherm is de voorloper van het moderne zonnescherm. Pluspunten als windvaste zon- en regenwering; gevelbevestiging (ook lage mogelijk); zwart gelakte RVS scharen voor strak design; verlichting en verwarming om het hele jaar het terras te gebruiken. Ook het feit dat een schaararmscherm een gevelbevestiging heeft zonder pilaren, waardoor vrij doorloop onder het scherm ontstaat, is veelal doorslaggevend in de keuze. 

Modern, klassiek of retro schaararmscherm

Het schaararmscherm is een van de oudste type zonwering voor horeca en winkels. In de jaren '20 en '30 werd het schaararmscherm al veel gezien in het straatbeeld. Deze stijl is een trend en daar spelen wij op in. Als Expert in Horeca Exterieur bieden we u uiteraard hét model schaararmscherm om de trendy jaren '20 look van uw horeca interieur door te voeren in uw horeca exterieur. Het mooie is dat dit scherm niet alleen trendy is, ook heel elegant en degelijk. Het geeft uw horeca exterieur een geheel eigen uitstraling. Bovendien is niet alleen de trend van belang ook de functionaliteit. Het grote voordeel van het retro schaararmscherm Horeca Retro Verso dat deze ook ideaal is voor een lage bevestiging. Dat is voor veel horecazaken dé oplossing voor het aanbrengen van zonwering en het bieden van schaduwrijk terras voor de gasten. De uitval van dit model is 3 meter. Wilt u liever een scherm met een grotere uitval of een klassieke of moderne look, lees dan verder onder deze afbeelding.

Naast dit ultra retro model bieden we ook twee klassieke types schaararmschermen voor horecaterrassen: Horeca Retro Seb en Horeca Retro Classic. De eerste met een uitval van 4 meter en de tweede met een uitval van maar liefst 6 meter. 

Voordelen schaararmscherm

Een schaararmscherm biedt vele voordelen voor het horecaterras. We sommen er een aantal voor u op:

 • Grote windbestendigheid;
 • Dimbare terrasverlichting;
 • Geïntegreerde reclameverlichting;
 • Weert ook het laagstaande of ondergaande zonnetje dankzij het variovolant;
 • Warmte op koude dagen dankzij de heaters;
 • Stijlvol, klassiek, modern en retro design;
 • Eenvoudige bediening; 
 • Ruime keuze uit de doekencollectie;
 • Superieure kwaliteit en techniek (o.a. stalen frame, Somfy motoren etc);
 • Goed alternatief voor de terrasoverkapping;
 • Uitvalsmaten tot 6 meter;
 • Volledig maatwerk.  

Meest windbestendige schaararmschermen op de markt

Een vraag die het meest wordt gesteld bij aanschaf van zonwering, gaat over de windbestendigheid. Het is ook een logische vraag, want u wilt natuurlijk het beste voor uw gast. Een aantrekkelijk horecaterras is een terras waar uw gasten comfortabel én veilig zitten. Onze schaararmschermen hebben de hoogste CE keuring in windbestendigheid. Dankzij deze windvastheid genieten uw gasten op het terras in de schaduw ook als het waait. Bovendien zorgt u met het waterbestendige doek voor een droog terras. 

Kiest u schaararmscherm Retro Classic voor uw horecaterras of het elegante schaararmscherm Retro Seb, dan kiest u voor het meest windbestendige schaararmsysteem dat er op de markt is.

Dimbare verlichting

Verlichting is ook belangrijk. De juiste verlichting draagt bij aan de sfeer en gezelligheid. Als optie biedt onze schaararmschermen leverancier diverse mogelijkheden in het aanbrengen van ledverlichting in de schaararmschermen en dat ook voor verschillende doeleinden. Ideaal is natuurlijk de geïntegreerde dimbare ledverlichting in de armen van het scherm. Deze lampjes creëren een sfeervol licht op het terras van uw restaurant of hotel. Een andere optie is de verlichtingsstrip aan het eindprofiel. Hiermee zorgt u voor een goede verlichting van het gehele terras onder het scherm. Bovendien is de verlichting dimbaar en kiest u uit verschillende kleuren licht.

 

Reclame verlichting

De ledstrip in profiel voor zorgt voor reclameverlichting. Zo valt uw zaak meteen op in het straatbeeld. Dit is handig (en gezellig) wanneer u bijvoorbeeld gevestigd bent op een horecaplein. Deze verlichting is in neutrale en ook in kleurrijke leds te verkrijgen. 

ROL HET VOLANT UIT BIJ ONDERGAANDE ZON

Met het optionele variovolant rolt u een scherm uit om de laagstaande zon te weren. Dit is ideaal wanneer het vaste volant de zon onvoldoende weert. Bij het uitschuiven van het variovolant komt het doek tot 150 cm verticaal naar beneden.  Zo ervaren uw gaste meteen de aangename schaduw.

Qua doek bieden we hierin uiteraard weer keuze. Kiest u voor het doek dat voor beschutting en privacy zorgt of gaat u voor het doorzichtige doek, zodat u gasten meteen genieten van het uitzicht op de ondergaande zon? Kies de optie die past bij de uitstraling van uw horecazaak en bij de omgeving. Zo wordt u terras extra aantrekkelijk!

Heaters tegen de kou

Mensen hebben vaak een hekel aan koude. Dan stappen ze sneller op. Zorg ervoor dat uw gasten het dus heerlijk behaaglijk hebben en zo lang mogelijk van uw terras (én van uw kaart) blijven genieten (en blijven bestellen). Het heaters biedt u extra comfort en maakt u het warmer op uw terras op de frisse avonden en de koude dagen. 

Glazen windschermen voor net dat beetje extra comfort

Wilt u nog meer luxe bieden op uw terras? Denk er dan ook aan om het terras onder de schaararmschermen af te zetten met glazen windschermen, zo biedt u uw gasten optimaal comfort.

Maatwerk schaararmscherm

U kunt uiteraard kiezen uit standaard modellen en uitvoeringen, maar om te zorgen dat u terras opvalt en aansluit bij uw huisstijl bieden we volledig maatwerk aan. Dankzij het maatwerk ontwerpen we voor elke horecazaak een individueel design, geheel passend bij de sfeer en uitstraling van uw ambiance. 

Voor elke hotel, restaurant, café of paviljoen bieden we een passende oplossing.

Bestellen?

Ook schaararmenschermen op uw terras? Maak een afspraak of vraag meteen een offerte aan.