Serre of complete terrasoverkapping?
13-12-2023

Serre of complete terrasoverkapping?

Serre of een terrasoverkapping? Het lijkt wellicht hetzelfde, want de termen worden door elkaar gebruikt. Toch is er een wezenlijk verschil. 

Zo is een serre een bouwwerk dat volledig geïsoleerd is. De profielen zijn thermisch onderbroken. Een serre heeft een geïsoleerd glazen dak en geïsoleerde glazen wanden. Dat betekent dat in een serre in de winter de warmte langer blijft hangen, ook nadat de verwarming weer uit gaat. Het realiseren van een serre is een intensievere ingreep en een grotere investering dan het plaatsen van een terrasoverkapping. 

Een complete terrasoverkapping is voorzien van een vouwdak van doek of een lamellendak. De wanden zijn voorzien van glassystemen of in combinatie met louvres of rabatwanden. Met voldoende terrasverwarming ontstaat een behaaglijk terras, waardoor u in de complete terrasoverkapping ook in alle seizoenen gasten kan ontvangen. Zet u de terrasverwarming uit, dan koelt een terrasoverkapping veel sneller af als een serre. De investering in een terrasoverkapping ligt wel een stuk lager als in een serre.

Welke oplossing past het beste bij uw wensen, locatie en ambiance? Onze projectadvies denkt vakkundig met u mee en vertelt u nog meer over de verschillen tussen de serre en een complete overkapping. Interesse? Maak een afspraak.