Project uitgelicht: De Heerlickheijd van Ermelo
30-09-2022

Project uitgelicht: De Heerlickheijd van Ermelo

Brasserie de Gouverneur in de Heerlickheijd van Ermelo is voorzien van een vierseizoensterras. We lichten dit project graag uit. De Heerlickheijd van Ermelo is een luxueus 4-sterren hotel, welness- en congrescentrum. Door het gehele terras van 35 meter bij 7 meter op het bordes te overkappen is het aantal zitplaatsen van de brasserie verdubbeld. De overkapping met inschuifbaar vouwdak is aan de gevel geplaatst en aan de voorzijde voorzien van glazen schuifwanden; hierdoor ontstaat een comfortabele ruimte met panoramisch zicht op de Franse tuinen en fonteinen.


De glazen schuifwanden bevinden zich ook als scheidingswanden in de overkapping. Op die manier is het mogelijk om de serre op te delen in 3 ruimtes. Hierdoor ontstaan er knusse ruimtes om besloten gezelschappen te ontvangen op het terras en is het tevens, zeker in de koudere maanden, praktisch om 'kleinere ruimtes' te verwarmen met de terrasverwarming. De eigenaren van deze schitterende horecagelegenheid kozen bewust voor deze flexibele indeling en zijn daar heel content mee. Bovendien heel terecht trots op het resultaat. En natuurlijk ideaal om jaarrond over 84 zitplaatsen extra te beschikken.Bij het ontwerpen van de terrasoverkapping is rekening gehouden met het design van het pand en het bordes dat verspringt. De verspringing is de basis voor de segmentindeling. Per segment is het ook een optie om het vouwdak in gedeeltes in of uit te schuiven. Schaduw of zon op het terras of allebei door 1 deel van het dak in te schuiven en 1 deel uit te schuiven stellen de horecamedewerkers eenvoudig met de afstandsbediening in.


Het terras van het Versailles van de Veluwe, zo noemt men De Heerlickheijd van Ermelo ook, is een een prachtige plek met een sprookjesachtig uitzicht. Redenen genoeg om te bezoeken.  

Bekijk meer van dit project